Haal je hoogste prestatie uit je lichaam.

Behandel je lichaam zoals atleten dat doen. Turbocharge je plan om af te vallen, sterker te worden, of te winnen in jouw sport. Meet de lichaamswaarden die jouw fitness ondersteunen en verbeter ze met je voeding, supplementen, en lifestyle.

wb-dashboard-jouwwaardes

Haal je hoogste prestatie uit je
lichaam.

Behandel je lichaam zoals atleten dat doen. Turbocharge je plan om af te vallen, sterker te worden, of te winnen in jouw sport. Meet de lichaamswaarden die jouw fitness ondersteunen en verbeter ze met je voeding, supplementen, en lifestyle.

wb-dashboard-jouwwaardes

Deze lichaamswaardes zijn belangrijk voor jou:

Je wilt fitter en sterker worden. En wellicht meteen wat vet kwijtraken.

Om fysiek optimaal te presteren is het belangrijk dat je de juiste bouwstoffen in voldoende mate in jouw lichaam hebt. Vitamine B12 bijvoorbeeld ondersteunt bijvoorbeeld de aanmaak van rode bloedcellen en de aanmaak van cellen en weefsels. Ook speelt vitamine B12 een rol in het stofwisselingsproces om voeding om te zetten in de energie. 

Ook belangrijk is je testosteron niveau. Testosteron heeft het volgende effect op je organen: 

  • Spieren: het verhoogt je spiermassa en spierkracht.
  • Lichaamsvet: het blokkeert de opname van vet en vetopslag. 
  • Botten: verhoogt de productie van rode bloedcellen en botgroei. 
  • Hart: het verhoogt de bloedstroom en het hartminuutvolume
  • Hersenen: het bevordert de cognitie en het geheugen
  • Huid: het ondersteunt de aanmaak van collageen en produceert haar.
  • Nieren: produceert erytropoëtine, dat de productie van rode bloedcellen stimuleert.

Tevens verhoogt testosteron de insulin-like growth factor (IGF-1). IGF-1 heeft groei-stimulerende effecten io bijna elke cel in het lichaam. Met name skeletspieren, pezen, botten, de lever, de nieren, zenuwen, huid, longcellen en rode bloedcellen. Daarnaast reguleert het cellulaire DNA-synthese. Gezonde testosteronniveaus worden daarom geassocieerd met een goede gezondheid en immuunfunctie, minder lichaamsvet en een verhoogd metabolisme. 

Magnesium draagt bij aan het behoud van sterke, soepele spieren.Het is een belangrijk mineraal dat prikkelgevoeligheid in de spiercellen ondersteunt. Het is betrokken bij de opbouw van energie en het helpt om een osmotisch evenwicht en een goede zuurgraad te behouden. Deze en meer voedingsstoffen worden gemeten, zodat jij precies die stoffen kan optimaliseren die jouw kracht en prestatie gaan vergroten

Vitamines en mineralen

Vitaminetekorten komen vaak voor en kunnen voor vermoeidheid zorgen; niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. 

Bloedsuiker

Lukt het jouw lichaam om je bloedsuikerspiegel goed te reguleren? Wij meten met deze waarde de gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen maanden.

Ontstekingen en Weerstand

We meten of je ontstekingen of infammatie hebt in je lichaam en of je witte bloedcellen verhoogd zijn door bacterien, virussen of parasieten.

Hormonen

Het schildklierhormoon regelt hoe jouw lichaam energie aanmaakt uit de voeding die je eet. Als je schildklier niet goed werkt, dan werken de energiefabriekjes in jouw lichaam niet goed. 

Bij mannen testen we testosteron, bij vrouwen 3 hormonen uit de cyclus. Een te laag hormoonniveau kan bijdragen aan fysieke en mentale vermoeidheid.

Bloedarmoede

Lukt het jouw lichaam om voldoende zuurstof in je bloed te vervoeren ? Heb je wellicht ijzertekorten?

Lever en cholesterol

Check of je lever het zwaar heeft. Je cholesterol geeft ons een beeld van je algemene gezondheid.

Jouw pakket: de Optimaal Test

Met de Optimaal Test ontdek je de stand van de belangrijkste voedingsstoffen en lichaamsfuncties die belangrijk zijn voor je energie, fitheid en gezondheid. 

Je waardes en je online intake worden zorgvuldig geanalyseerd door onze medici en therapeuten en voorzien van een persoonlijk voedings- en supplement advies.

Makkelijk uitbreidbaar met andere waardes.

Persoonlijk dashboard om alles bij te houden.