Corona Antistoffen bloedtest

Genoeg covid antistoffen in je bloed? Test het nu.

Meet hoeveel antistoffen je in je bloed hebt. Met een betrouwbare en anonieme thuistest.

59,95

1
lichaams
waarden

Bloed
test

Zelftest thuis

Wat heb ik aan een Corona antistoffen test?

Met deze corona antistoffen test kun je zien of je nog antistoffen in je bloed hebt doordat je in het verleden corona hebt gehad of gevaccineerd bent. Om te testen of en hoeveel recente of langdurige antistoffen tegen corona in je bloed aanwezig zijn, is deze serologische antistoffen test erg nuttig. De hoeveelheid antistoffen in je bloed zeggen iets over de mate waarin je beschermd bent tegen het Corona virus. Antistoffen zijn pas na 2 tot 3 weken nadat je Covid hebt gehad of gevaccineerd bent aantoonbaar.

Ontdek de Covid antistoffen waardes in jouw lichaam.

Uw resultaat kan in 3 categorieen vallen: negatief, grensgeval, of positief.

Bovenstaande getallen zijn voorbeelden van een uitslag en geven geen referentiewaarden weer. De referentiewaarden worden met je uitslag in je dashboard meegestuurd.

Wanneer doe je deze test?

Met een Corona antistoffen test kun je zien of je antistoffen tegen COVID in je lichaam hebt. Deze antistoffen kunnen zijn aangemaakt omdat je ooit COVID gehad hebt, maar ook omdat je een Corona vaccin hebt gehad. Je moet genoeg van deze antistoffen in je bloed hebben om het virus succesvol te kunnen bestrijden. Zo wordt de kans dat je ziek wordt minder groot. 2 tot 3 weken nadat je tegen Corona gevaccineerd bent of dat je Corona hebt gekregen kunnen antistoffen in je lichaam worden aangetoond. Test je Covid antistoffen daarom pas na 2 tot 3 weken nadat je Corona hebt gekregen of nadat je gevaccineerd bent. Een Covid antistoffen test is een zogenaamde Serologische testDeze Corona antistoffen bloedtest is er dus  ook voor bedoeld om na vaccinatie te checken hoe het staat met de Corona antistoffen waarden in je bloed.

Hoe werkt deze Corona antistoffen test?

Voor het testen van je Corona antistoffen gebruiken wij een eenvoudige en gebruiksvriendelijke methode. Na een vingerprikje met het bijgeleverde lancet druppelt u 5 druppeltjes bloed op de rondjes van het opname papiertje. Dit stuur je vervolgens op in de bijgeleverde enveloppe. Je bloed wordt vervolgens onderzocht in ons partner laboratorium. Binnen 5 dagen ontvang je de uitslag van je Corona antistoffen test door een link naar een beveiligd en persoonlijk dashboard. Hier wordt uitgelegd wat de uitslag is en wat deze voor je betekent.

Voor een uitgebreide uitleg van de stappen die je kunt nemen voor deze corona zelftest kun je het volgende filmpje bekijken:

Wat wordt onderzocht en is deze covid antistoffen test betrouwbaar?

Wij testen zowel of je recent corona antistoffen hebt aangemaakt maar ook of dit langere tijd geleden is gebeurd.

In deze test onderzoeken we IgG  Corona antistoffen. IgG antilichamen ontstaan 2-3 weken na een infectie / vaccinatie en IgG antilichamen kunnen jaren in je bloed aanwezig blijven en kunnen aantonen of je ooit het virus hebt gehad of al een tijd terug gevaccineerd bent geweest. 

Deze test  kan een goed beeld geven van de hoeveelheid IgG antistoffen die iemand aanmaakt. Deze productie verschilt per persoon. Er zijn mensen die veel antistoffen aanmaken in hun bloed maar ook mensen die juist weinig antilichamen aanmaken. Deze mensen worden over het algemeen ook het minst ziek van het corona virus. Omdat dit dus van persoon tot persoon verschilt moet de uitslag niet met andere mensen vergeleken worden.

Hoe vaak moet ik mijn Corona weerstand testen?

Het is wetenschappelijk vastgesteld dat corona antistoffen in je lichaam door verloop van tijd afnemen, maar het is nog niet duidelijk hoe snel dat proces gaat en hoe die afname per persoon verschilt. Het is altijd mogelijk na een aantal maanden nog een test te doen om het verschil in antistoffen voor jezelf in kaart te brengen.

Corona Antistoffen Test

Wellboard werkt met de beste en meest gerenommeerde labs in Europa die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en certificeringen. Deze laboratoria zijn ISO 15189 gecertificeerd, wat de hoogst mogelijke medische certificering binnen Europa is. Bij deze laboratoria zijn tientallen medische experts, artsen en chemici werkzaam. Jaarlijks worden door onze laboratoria meer dan 4.5 miljoen testen uitgevoerd voor professionele organisaties zoals Wellboard, maar ook voor bijvoorbeeld ziekenhuizen.

In het geval je denkt dat je Corona hebt, blijf dan thuis in quarantaine en neem dan zo snel mogelijk contact op met de GGD voor een test. Als je symptomen erger worden, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts. 

Nadat je gevaccineerd bent tegen Corona (COVID-19) kun je wel besmet raken met het Corona virus. Maar de kans dat jij zelf erg ziek wordt en anderen besmet is veel kleiner dan wanneer je niet gevaccineerd bent. Dit risico van besmettelijkheid voor anderen is met name kleiner als je je tweede corona vaccinatie meer dan 2 weken geleden hebt gehad.

Een serologische test is een bloedtest waarmee wordt gemeten of er specifieke antistoffen tegen een virus in je bloed aanwezig zijn en bepaald of je in het verleden besmet bent geweest. Je lichaam produceert deze antistoffen (IgG) als reactie op een besmetting met een virus zoals COVID-19. Dit is een natuurlijke afweerreactie van je lichaam en is onderdeel van je immuunsysteem. Deze antistoffen kunnen vanaf 2 tot 3 weken na een besmetting gemeten worden in je bloed, omdat je lichaam dan voldoende van deze antistoffen heeft aangemaakt. Een serologische test toont dus aan of je het virus ooit in het verleden hebt gehad en niet of je het virus op dit moment hebt.

Met een PCR test ( dat staat voor: Polymerase Chain Reaction) kan het genetische materiaal van het Corona virus, het zogenaamde RNA, worden aangetoond. Eenvoudig gezegd is RNA voor het virus, wat DNA is voor een mens. Bij een PCR test wordt materiaal materiaal diep uit de neus en uit de keel afgenomen. Met een PCR-test kun je RNA vanaf grofweg 2 dagen voor de start van klachten tot 2 maanden na de start van klachten aantonen.

Alle Wellboard pakketten worden verzonden als brievenbus pakketje en passen gewoon door je brievenbus. Dus nooit gedoe met pakketbezorging als je niet thuis bent.

Deze Corona antistoffen bloedtest is er juist ook voor bedoeld om na vaccinatie te checken hoe het staat met decovid 19 antistoffen waarden in je bloed.

Nee, dat is niet het geval. Bij twijfel, neem dan altijd contact op met een huisarts of andere medische professional.

Deze COVID antistoffen test is geen vervanging voor een antigeen of pcr test. Die testen meten of je op dit moment besmet bent met het Corona virus.

Onze Corona antistoffen test laat zien of je recent of langer geleden antistoffen hebt aangemaakt tegen Covid door het virus of door een vaccinatie.

In het geval er antilichamen in je bloed worden aangetroffen betekent dat niet dat je volledig beschermd bent tegen COVID of dat je immuun bent voor het coronavirus.

Hoe werkt het?

1. Ontvang je testpakket

De beste Corona antistoffen test
Je krijgt met de post je bloedprik pakket thuisgestuurd.

2. Zelf thuis prikken

Met een klein prikje druppel je wat bloed op het testkaartje.

Dit stuur je op naar ons laboratorium.

3. Ontdek je waarden

Binnen 4 dagen zie je op je online dashboard hoe jouw antistoffen waarde is.