Omega 3 & 6 + Vetzuren

Check of jouw vetzuren in balans zijn en of er vetten zijn die jij meer of minder nodig hebt in je voeding.

 

99,95

24
lichaams
waarden

Bloed
test

Zelftest thuis

Met deze gemakkelijke test ontdek je in 1 keer de samenstelling van je vetzuren. Deze worden opgesplitst in 4 verzadigde vetten, 4 enkelvoudig onverzadigd en 8 meervoudig onverzadigde vetten, waaronder de Omega 3 en Omega 6 varianten.

  • Ontdek tekorten aan essentiële vetzuren, zoals bepaalde omega-3 of omega-6 vetzuren. Een tekort aan essentiële vetzuren kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder ontstekingen, huidaandoeningen, hormonale onbalans en problemen met de hersenfunctie.
  • Ontdek de verhouding van omega-3 en omega-6 vetzuren: Een evenwichtige verhouding tussen deze vetzuren is belangrijk voor de gezondheid, omdat ze betrokken zijn bij ontstekingsreacties en de functie van cellen en weefsels in het lichaam.
  • Verlaag je risico op hart- en vaatziekten en chronische ontstekingen:  De test kan aantonen of je voldoende enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren binnenkrijgt, die kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verlagen. Ook neemt de kans op chronische ontstekingen toe als je naar verhouding te veel omega-6 vetzuren in je bloed hebt.
  • Pas je voeding aan op basis van je waardes: Neem meer voedingsmiddelen op in je dieet die rijk zijn aan vetzuren die je mist, zoals bijvoorbeeld vette vis, noten en zaden, of juist verzadigde vetten, zoals rood vlees, boter en kaas. Het kan ook zijn dat je moet minderen met voedingsmiddelen consumeren die rijk zijn aan omega-6 vetzuren, zoals bewerkte voedingsmiddelen en plantaardige oliën.

Hoe werkt deze test?

Voor het testen  gebruiken wij een eenvoudige en gebruiksvriendelijke methode. Na een vingerprikje met het bijgeleverde lancet druppel je 5 druppeltjes bloed op de rondjes van het opname papiertje.

Hoe werkt het?

1. Ontvang je testpakket

Je krijgt met de post je bloedprik pakket thuisgestuurd.

2. Zelf thuis prikken

Met een klein prikje druppel je wat bloed op het testkaartje.

Dit stuur je op naar ons laboratorium.

3. Ontdek je waarden

Binnen 4 weken zie je je waardes voor alle vetzuur typen op je online dashboard.

Nog vragen?

085 - 0600 288

Beschikbaar tussen 9:00 – 17:00

Beschikbaar tussen 9:00 – 17:00