Vitamine B12 Test (3-in-1)

Testpakket

De compleetste en nauwkeurigste B12 test op de markt. Door 3 waardes te testen weet je zeker of je een tekort hebt of niet.

99,00

Ontdek 3 lichaamswaardes tegelijk.
Weet of jouw lichaam meer Vitamine B12 nodig heeft.
1 betrouwbare bloedtest bij jou in de buurt.
3
lichaams
waarden

Bloed
test

Bij jou in de buurt

Vitamine B12 Test (3-in-1)

Testpakket

De compleetste en nauwkeurigste B12 test op de markt. Door 3 waardes te testen weet je zeker of je een tekort hebt of niet.

99,00

3

waarden


Bloed
test

Bij jou in de buurt

Een goede Vitamine B12 waarde in je lichaam is essentieel, maar veel mensen hebben een tekort, zelfs als ze supplementen slikken. En niet alleen vegetariers en veganisten.

Wij gebruiken een combinatie van 3 tests voor een nauwkeurigere bepaling. Alles met 1 prikje door een professional.

Weet waar je staat zodat je je voeding en supplementen er goed op kan afstemmen.

Is jouw Vitamine B12 optimaal?

Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel. Optimale niveaus verlagen kans op vermoeidheid, depressie, zwakte, intoleranties en kortademigheid.

Maar veel mensen zijn onzeker over hun B12 niveau, bijvoorbeeld omdat ze vegetarier of vegan zijn. Maar ook omdat ze klachtjes hebben die kunnen horen bij een B12 tekort. Sommige nemen de darmen meer of minder B12 op uit hun voedsel of uit supplementen.

Tenslotte worden er in Nederland vaak tekorten over het hoofd gezien omdat er alleen 1 bloedwaarde (serum B12) wordt getest, wat op zichzelf niet zo’n goede graadmeter is.

Wellboard gebruikt daarom een combinatie van 3 testen in 1 om een nauwkeurig beeld te krijgen:

Vitamine B12 – Holo-TC

De Holo-Transcobalamine (Holo-TC) test meet alléén de fractie van de Vitamine B12 die in de cellen kan worden opgenomen. Het wordt ook wel de “Aktieve B12” test genoemd. Bij tekorten daalt de Holo-TC-B12-waarde sneller daalt dan de “normale” serum B12 waarde in je bloed. Hierdoor is het een betere graadmeter voor tekorten.

Vitamine B12 – Methylmalonzuur

De tweede waarde die we checken is Methylmalonzuur.

Dit is een organisch zuur dat meestal verhoogd is bij een B12-tekort en wordt gezien als een gevoeligere test dan serum B12. We gebruiken het in combinatie met de andere waardes om het meest complete beeld te krijgen.

Vitamine B12 – Serum

De derde waarde die we checken is Serum Vitamine B12.

Dit is de test die meestal wordt gebruikt voor het bepalen van deze vitamine. Op zichzelf is dit een test die niet zo geschikt is om tekorten aan te tonen, maar in combinatie met de andere twee maakt het het beeld compleet. Het is ook goed om de waarde te weten als referentie voor toekomstige tests, of om de waarde te vergelijken met B12 testresultaten van vroeger.

Pakketinhoud

  • Vitamines en Mineralen
    • Serum Vitamine B12
    • Aktief Vitamine B12
    • Methylmalonzuur

Hoe werkt het?

1. Ontvang je testpakket

Je krijgt met de post je persoonlijke bloedprik pakket thuisgestuurd.

Je hoeft hier zelf niks mee te doen; je neemt het mee naar het prikpunt in jouw buurt.

2. Testen

Je neemt je testset mee naar de priklocatie bij jou in de buurt. Daar wordt je door een professional geprikt binnen enkele minuten.

3. Ontdek je waarden

Binnen enkele dagen zie je op je online dashboard hoe jou biomarker waardes zijn. Je ziet of je een tekort hebt, en hoeveel.