Vitamine D Zelftest

Test gemakkelijk zelf je Vitamine D waarde in je bloed.  Kijk of je waarde in het optimale gebied zit.

29,95

1
lichaams
waarden

Bloed
test

Zelftest thuis

Heb jij de optimale waarde van Vitamine D in je bloed?

Het is belangrijk om je vitamine D waarde regelmatig te controleren. Zeer veel mensen hebben niet de optimale waarde in hun bloed.

Het regelmatig controleren van je vitamine D waarde is belangrijk omdat als je te weinig hebt, je meer kans hebt op het ontwikkelen van osteoporose, een verzwakking van de botten. Ook kan een tekort aan vitamine D leiden tot een verminderde immuunfunctie, wat je kwetsbaarder maakt voor infecties. Maar daarnaast is vitamine D betrokken bij je hormoonproductie en heel veel andere functies in je lichaam.

Een teveel aan vitamine D kan leiden tot schade aan de nieren, het hart en het botweefsel. Als je een te hoge vitamine D waarde hebt, kan je arts je adviseren om supplementen te nemen om de waarde te verlagen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat een optimale vitamine D waarde anders kan zijn dan de normaalwaarde die door een arts wordt gebruikt. Hoewel een arts een niveau van 85 nmol/l of meer aanhoudt als een normaal niveau, is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat een optimaal vitamine D waarde tussen 100 en 125  nmol/l  is.

Hoe vaak testen?

Om ervoor te zorgen dat je een gezond niveau aan vitamine D hebt, is het belangrijk om je bloedwaarde regelmatig te controleren. Een keer per kwartaal een simpele bloedtest afnemen kan je helpen bij het bewaken van je vitamine D waarde en te zorgen dat deze in de optimale zone blijft. Na een aantal keer leer je je lijf beter kennen en leer je hoeveel suppletie en voeding, en tijd in de zon, voor jou nodig  is.

Vitamine D kan worden gevonden in voedingsmiddelen zoals vette vis, eieren en roomboter. Hoewel het ook kan worden geproduceerd door de huid wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, zijn veel mensen niet voldoende blootgesteld aan zonlicht om voldoende vitamine D te produceren.

Hoe werkt het?

1. Ontvang je testpakket

Je krijgt met de post je persoonlijke bloedprik pakket thuisgestuurd.

2. Zelf thuis prikken

Met een klein prikje in je vinger vul je een klein buisje met bloed. Dit stuur je op naar ons laboratorium.

3. Ontdek je waarden

Binnen enkele dagen zie je je Vitamine D waarde op je online dashboard, en of deze in de optimale zone zit.

Nog vragen?

085 - 0600 288

Beschikbaar tussen 9:00 – 17:00

Beschikbaar tussen 9:00 – 17:00