Hoe gaat jouw lichaam met stress om?

In onze wereld is stress niet te vermijden. Maar je kan je lichaam helpen er beter mee om te kunnen gaan. Ontdek jouw lichaamswaarden die bij stress een rol spelen en verbeter je stressbestendigheid met voeding en lifestyle. 

wb-dashboard-jouwwaardes

Hoe gaat jouw lichaam met stress om?

In onze wereld is stress niet te vermijden. Maar je kan je lichaam helpen er beter mee om te kunnen gaan. Ontdek jouw lichaamswaarden die bij stress een rol spelen en verbeter je stressbestendigheid met voeding en lifestyle. 

wb-dashboard-jouwwaardes

Deze lichaamswaardes zijn belangrijk voor jou:

Je wilt werken aan je stressbestendigheid. Bij stress maakt je lichaam stresshormonen aan: cortisol.

IWij meten de hormonen Testosteron en schildklierhormoon Vrij T4. Deze hormonen worden van dezelfde bouwstoffen gemaakt in het lichaam als Cortisol. Wanneer je testosteronlevel en je FT4 afwijkt, dan is er vaak sprake van een bouwstoffen-roof door een te hoge mate van Cortisol. Het is goed om daaraan te werken door enerzijds je stresslevel actief omlaag te schroeven en anderzijds voldoende bouwstoffen voor de aanmaak van deze belangrijke hormonen te nemen, voordat je hele systeem uit de pas loopt. 

Een aantal overige bouwstoffen heb je ook extra nodig bij stress. Magnesium is daarvan wellicht de belangrijkste. In het Optimaal Pakket meten we de bouwstoffen die je nodig hebt om goed bestand te zijn tegen stress en zien we of er sprake is van een te hoog stresshormoon. 

Vitamines en mineralen

Vitaminetekorten komen vaak voor en kunnen voor vermoeidheid zorgen; niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. 

Bloedsuiker

Lukt het jouw lichaam om je bloedsuikerspiegel goed te reguleren? Wij meten met deze waarde de gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen maanden.

Ontstekingen en Weerstand

We meten of je ontstekingen of infammatie hebt in je lichaam en of je witte bloedcellen verhoogd zijn door bacterien, virussen of parasieten.

Hormonen

Het schildklierhormoon regelt hoe jouw lichaam energie aanmaakt uit de voeding die je eet. Als je schildklier niet goed werkt, dan werken de energiefabriekjes in jouw lichaam niet goed. 

Bij mannen testen we testosteron, bij vrouwen 3 hormonen uit de cyclus. Een te laag hormoonniveau kan bijdragen aan fysieke en mentale vermoeidheid.

Bloedarmoede

Lukt het jouw lichaam om voldoende zuurstof in je bloed te vervoeren ? Heb je wellicht ijzertekorten?

Lever en cholesterol

Check of je lever het zwaar heeft. Je cholesterol geeft ons een beeld van je algemene gezondheid.

Jouw pakket: de Optimaal Test

Met de Optimaal Test ontdek je de stand van de belangrijkste voedingsstoffen en lichaamsfuncties die belangrijk zijn voor je energie, fitheid en gezondheid. 

Je waardes en je online intake worden zorgvuldig geanalyseerd door onze medici en therapeuten en voorzien van een persoonlijk voedings- en supplement advies.

Makkelijk uitbreidbaar met andere waardes.

Persoonlijk dashboard om alles bij te houden.