Je wilt fitter of sterker worden.

Daarom adviseren wij jou onze “Energie Optimaal Pakket”.

We meten hierin onder andere je testosteron niveau. Testosteron heeft het volgende effect op je organen: 

  • Spieren: het verhoogt je spiermassa en spierkracht.
  • Lichaamsvet: het blokkeert de opname van vet en vetopslag. 
  • Botten: verhoogt de productie van rode bloedcellen en botgroei. 
  • Hart: het verhoogt de bloedstroom en het hartminuutvolume
  • Hersenen: het bevordert de cognitie en het geheugen
  • Huid: het ondersteunt de aanmaak van collageen en produceert haar.
  • Nieren: produceert erytropoëtine, dat de productie van rode bloedcellen stimuleert.

Tevens verhoogt testosteron de insulin-like growth factor (IGF-1). IGF-1 heeft groei-stimulerende effecten io bijna elke cel in het lichaam. Met name skeletspieren, pezen, botten, de lever, de nieren, zenuwen, huid, longcellen en rode bloedcellen. Daarnaast reguleert het cellulaire DNA-synthese. Gezonde testosteronniveaus worden daarom geassocieerd met een goede gezondheid en immuunfunctie, minder lichaamsvet en een verhoogd metabolisme. 

Om fysiek optimaal te presteren is het tevens belangrijk dat je de juiste bouwstoffen in voldoende mate in jouw lichaam hebt. Vitamine B12 ondersteunt bijvoorbeeld de aanmaak van rode bloedcellen en de aanmaak van cellen en weefsels. Ook speelt vitamine B12 een rol in het stofwisselingsproces om voeding om te zetten in de energie. 

Magnesium draagt bij aan het behoud van sterke, soepele spieren.Het is een belangrijk mineraal dat prikkelgevoeligheid in de spiercellen ondersteunt. Het is betrokken bij de opbouw van energie en het helpt om een osmotisch evenwicht en een goede zuurgraad te behouden. Deze en meer voedingsstoffen worden gemeten, zodat jij precies die stoffen kan optimaliseren die jouw kracht en prestatie gaan vergroten. 

Belangrijke biomarkers voor jou

Testosteron

Verhoogt je spiermassa en spierkracht, blokkeert de opname van vet en vetopslag. Verhoogt de productie van rode bloedcellen en botgroei. Verhoogt de bloedstroom en het hartminuutvolume en bevordert de cognitie en het geheugen.

Testosteron ondersteunt de aanmaak van collageen voor je huid en produceert haar.

Magnesium (Intracellulair)

Magnesium draagt bij aan het behoud van sterke, soepele spieren.Het is een belangrijk mineraal dat prikkelgevoeligheid in de spiercellen ondersteunt. Het is betrokken bij de opbouw van energie en het helpt om een osmotisch evenwicht en een goede zuurgraad te behouden. Deze en meer voedingsstoffen worden gemeten, zodat jij precies die stoffen kan optimaliseren die jouw kracht en prestatie gaan vergroten. 

Vitamine B12 (Holo-TC)

Vitamine B12 ondersteunt bijvoorbeeld de aanmaak van rode bloedcellen en de aanmaak van cellen en weefsels. Ook speelt vitamine B12 een rol in het stofwisselingsproces om voeding om te zetten in de energie. 

hb1Ac (bloedsuiker)

Deze biomarker geeft aan hoe hoog jou bloedsuiker gemiddeld is over de afgelopen maanden. 

Op basis hiervan kun je kijken of je in je voeding of leefstijl veranderingen kan maken.

TSH

We checken of je voldoende schildklierhormoon aanmaakt, tenslotte is de schildklier de kapitein van jouw metabolisme.

Een te traag werkende schildklier is in verband gebracht met vermoeidheid, moeite om te concentreren, dementie, gewichtstoename, stijve spieren, en depressie.  

Vrij T4

Wij controleren naast je TSH ook je Vrije T4, waardoor je een nauwkeuriger beeld van je schildklierfunctie krijgt.

Foliumzuur

Noodzakelijk voor het aanmaken en herstellen van cellen en weefsels. Het wordt niet aangemaakt door het lichaam zelf en moet voldoende worden opgenomen via de voeding. Optimale niveaus verlagen vermoeidheid, zwakte, kortademigheid, en zijn belangrijk voor methylering.

hs-CRP

hs-CRP is een eiwit dat verhoogd wordt als je ontstekingen in je lichaam hebt. Dit kan komen door een bacterie, infectie, of systemische inflammatie.

Ferritine (IJzer)

Ferritine is een maat van de ijzervoorraad in het lichaam.  Een tekort zorgt voor bloedarmoede, ook wel anemie genoemd; dit merk je door fysieke zwakte, vermoeidheid en je gewoon minder productief voelen. Tekorten komen het meeste voor bij atleten, vegetariers, en zwangere vrouwen. IJzer-rijke diëten (zoals paleo) kunnen ook juist voor ijzer excessen zorgen; dit kan een belasting zijn voor je huid, je lever, en insulinehuishouding. 

Bloedbeeld (13 biomarkers)

We testen dit om je algemene gezondheid te checken en om te controleren op bloedarmoede (anemie) of infecties. We meten hiervoor je rode bloedcellen, je grootte van je rode bloedcellen (MCV), je hemoglobine in je bloed (hemoglobine, MCH en MCHC), je bloedplaatjes, je witte bloedcellen (totaal aantal en uitgesplitst naar type).

Jouw Pakket

Al deze biomarkers zitten in het volgende pakket:

Energie Optimaal Pakket

Te vaak moe? Check je vitaminetekorten, een trage schildklier, te hoge bloedsuiker, een infectie of hormonale disbalans.

22

Biomarkers