Welk laboratorium onderzoekt mijn bloed?

Wellboard werkt met de beste en meest gerenommeerde labs in Europa die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden en certificeringen. Deze laboratoria zijn ISO 15189 gecertificeerd, wat de hoogst mogelijke medische certificering binnen Europa is. Bij deze laboratoria zijn tientallen medische experts, artsen en chemici werkzaam. Jaarlijks worden door onze laboratoria meer dan 4.5 miljoen testen uitgevoerd voor professionele organisaties zoals Wellboard, maar ook voor bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Wat is het verschil met bloedprikken bij de huisarts?

Een huisarts doet in principe geen preventief onderzoek, maar alleen als er een medische indicatie of noodzaak is.In het geval er via de huisarts wel bloed wordt geprikt, dan zal de huisarts de uitslag altijd vergelijken met normaalwaarden die gelden.

Bij Wellboard kijken we juist naar optimaal waarden: wat zijn de meest optimale bloedwaarden die passen bij een optimale gezondheid voor jouw geslacht en leeftijd. Deze waarden komen uit wetenschappelijk onderzoek en kennis van onze therapeuten uit de praktijk.

Daarbij zijn huisartsen doorgaans niet opgeleid om bepaalde bloedwaarden te intrepreteren, en ze zijn niet opgeleid als voedingsdeskundige.

Ook worden veel lichaamswaarden die belangrijk kunnen zijn niet altijd getest bij een huisarts, omdat die nu eenmaal een andere insteek heeft bij het onderzoek. Hiermee zeggen wij niet dat de rol van de huisarts niet belangrijk is, in tegendeel: bij medische klachten of aandoeningen verwijzen wij onze klanten altijd door naar de huisarts.

Hoe stellen jullie je advies samen?

Wij stellen jouw advies samen op basis van een combinatie van de uitslagen van jouw bloedtest en de intake die je hebt ingevuld toen je je bestelling plaatste. Wij matchen deze met de laatste wetenschappelijke inzichten en met ons netwerk van experts: therapeuten, dietisten en coaches.

Hoe vaak moet ik mijn bloed testen?

Hoe vaak je je bloed moet testen hangt van je doelen en levensstijl af.

  • In het algemeen raden wij aan om tenminste 1 keer per jaar je belangrijkste bloedwaarden te testen om zo te bekijken of je waarden goed zijn of optimaler kunnen.
  • Voel je je niet optimaal ? Dan is het raadzaam te testen, en afhankelijk van je waarden na 3-6 maanden te hertesten.
  • Ben je bezig het voor jou beste voeding of dieet te bepalen ? Dan is het raadzaam te testen, en afhankelijk van je waarden na 3-6 maanden te hertesten.
  • Wil je je in je sport, werk, of mentaal verbeteren? Veel sporters en professionals testen zich regelmatig om zo veel mogelijk uit hun lichaam te halen.

Ik ben een coach, kan ik dit aan mijn klanten aanbieden?

Voor therapeuten, coaches en andere professionals hebben wij speciale partnerships programma’s. Denk hierbij aan groepskortingen, het ontwikkelen van speciale tests en het prikken op locatie. Neem voor meer informatie en vragen contact op met info@wellboard.nl

Wat als ik gluten-vrij, primal, paleo, vegan, vegetarisch ben?

Bij iedere klant en iedere nieuwe test wordt je gevraagd om een online intake te doen. Dit kost je een paar minuten, maar zorgt ervoor dat we rekening kunnen houden met je voedings- en levensstijl.Zo kunnen onze experts jou het beste advies geven, dat rekening houdt met je voedingsvoorkeuren.

Wat zit er bij een testpakket inbegrepen?

Een bij Wellboard pakket zit jn standaard de volgende zaken inbegrepen:

-Een bloed test voor meerdere lichaamswaarden (bloedafname en onderzoek in een gecertificeerd laboratorium)

– Een persoonlijk advies

– Toegang tot je eigen persoonlijke dashboard als veilige plek om je biomarker data te bewaren, te tracken en up to date te houden door het toevoegen van actuele test data.

Vervangen jullie de huisarts of de therapeut?

Wellboard vervangt nooit een huisarts of andere medisch expert. Onze testen zijn bedoelt om te ontdekken hoe het staat met waarden in je lichaam. Daarnaast krijg je in je dashboard informatie over lichaamswaarden die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, en tips van therapeuten met ervaring de praktijk.

Je kan deze resultaten met je huisarts, therapeut of coach bespreken en zijn of haar kennis gebruiken. Ook vragen therapeuten en coaches via Wellboard tests aan om hun klanten beter te kunnen helpen.

Waar in Nederland kan ik me laten prikken?

Hier vind je alle plaatsen in Nederland waar je bloed kunt laten prikken voor een Wellboard test.

Wellboard maakt gebruik van een landelijk netwerk van professionele prikpunten voor bloedonderzoek. Via dit partnernetwerk kan iedereen zich binnen 20 minuten reisafstand in heel Nederland laten prikken.