Hoe accuraat zijn jullie resultaten?

  • De gecertificeerde laboratoria waar wij mee werken worden streng gemonitord op kwaliteit. Denk hierbij aan inspecties en audits naar kwaliteit van test uitslagen. Testresultaten worden altijd gevalideerd alvorens we deze delen met onze klanten.
  • De manier van testen die wij gebruiken, het laten prikken bij jou in de buurt, zorgt voor de grootste betrouwbaarheid, omdat het gebeurt door een medisch opgeleid persoon.
  • Als er abnormale resultaten zijn (veel te hoog of veel te laag) zullen onze experts daar extra kritisch naar kijken. Bij deze waarden zullen wij altijd adviseren om een medisch expert te raadplegen.
  • Omdat het vanwege de zuiverheid van de uitslag belangrijk is dat je op het moment van bloed prikken nuchter bent (dat betekend dat je niks gegeten hebt en alleen water of kruidenthee hebt gedronken), adviseren wij om het prikken aan het begin van de dag te plannen. Zo hoef je zo min mogelijk maaltijden over te slaan voor een accurate uitslag.

Hoe stellen jullie je advies samen?

Wij stellen jouw advies samen op basis van een combinatie van de uitslagen van jouw bloedtest en de intake die je hebt ingevuld toen je je bestelling plaatste. Wij matchen deze met de laatste wetenschappelijke inzichten en met ons netwerk van experts: therapeuten, dietisten en coaches.

Waar kan ik mijn resultaten zien?

Je kunt de resultaten van je testen zien op wellboard.nl in je beveiligde en persoonlijke dashboard. Je ziet daar een overzicht van de bloedwaarden die getest zijn. Als je op een waarde klik zie je dat er een menu uitvouwt met meer informatie over deze bloedwaarde en ook de referentiewaarden die van toepassing zijn op deze biomarker. Ook zie je in je dashboard een persoonlijk advies van een voedingsspecialist (op testen waarbij dit van toepassing is).

Vervangen jullie de huisarts of de therapeut?

Wellboard vervangt nooit een huisarts of andere medisch expert. Onze testen zijn bedoelt om te ontdekken hoe het staat met waarden in je lichaam. Daarnaast krijg je in je dashboard informatie over lichaamswaarden die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek, en tips van therapeuten met ervaring de praktijk.

Je kan deze resultaten met je huisarts, therapeut of coach bespreken en zijn of haar kennis gebruiken. Ook vragen therapeuten en coaches via Wellboard tests aan om hun klanten beter te kunnen helpen.

Kan ik een vraag stellen over mijn resultaten?

De uitslag van je Wellboard test bestaat uit de weergave van de waarden van je bloedonderzoek samen met een interpretatie en gezondheidssuggesties door een voedingsdeskundige. Als er onduidelijkheden zijn om de uitslag of de suggesties te begrijpen, dan kun je contact opnemen met onze medewerkers. Zij verlenen echter geen medisch advies. In verband met privacy bekijken wij alleen uitslagen van onze klanten na uitdrukkelijke toestemming.

Hoe lang duurt het voordat mijn resultaten binnen zijn?

Nadat je bloed is afgenomen gaat een van onze laboratoria nauwkeurig je bloed analyseren en gaat vervolgens een van onze therapeuten gezondheidssuggesties schrijven op basis van je resultaten. Over het algemeen neemt dit 5-6 dagen in beslag nadat je je hebt laten prikken. Je ontvangt dan een mail met een link naar je persoonlijke en beveiligde dashboard.