Is het aan te raden elk jaar een hormoontest te doen?

Met onze voeding & leefstijl adviezen streven we ernaar dat je binnen verloop van tijd positieve resultaten zal behalen in je cyclus. Het is geheel aan jou om na verloop van tijd een check te doen als je voelt dat je daar behoefte aan hebt.

Ik heb geen cyclus, op welke dag test ik dan de hormonen?

Je kunt dan op elk willekeurig moment je hormonen testen. De tweede test kun je het beste doen wanneer je drie maanden het voeding & leefstijl advies hebt opgevolgd. Als de cyclus is teruggekeerd in deze drie maanden, dan raden we aan de test op dag 3 van de cyclus te doen. Is de cyclus nog niet teruggekeerd dan kun je kiezen om nog te wachten met de tweede test, of weer willekeurig te doen.

Wat is een PCR test?

Met een PCR test ( dat staat voor: Polymerase Chain Reaction) kan het genetische materiaal van het Corona virus, het zogenaamde RNA, worden aangetoond. Eenvoudig gezegd is RNA voor het virus, wat DNA is voor een mens. Bij een PCR test wordt materiaal materiaal diep uit de neus en uit de keel afgenomen. Met een PCR-test kun je RNA vanaf grofweg 2 dagen voor de start van klachten tot 2 maanden na de start van klachten aantonen.