Ontdek
tekorten.
Boost je weerstand.

Ontdek of je tekorten in vitamines, mineralen en hormonen hebt die je weerstand verlagen. Dan kan je ze makkelijk in balans brengen met onze voeding- en supplementen tips.

wb-dashboard-jouwwaardes

Ontdek tekorten. Boost je weerstand.

Ontdek of je tekorten in vitamines, mineralen en hormonen hebt die je weerstand verlagen. Dan kan je ze makkelijk in balans brengen met onze voeding- en supplementen tips.

wb-dashboard-jouwwaardes

Deze lichaamswaardes zijn belangrijk voor jou:

Je wil werken aan je weerstand. 

Deze test meet onder andere jouw cholesterol. Cholesterol bestaat uit twee varianten; HDL en LDL. Een hoog HDL-cholesterol wordt in verband gebracht met verschillende ontstekings- en immuunziekten, waaronder atherosclerose en reumatoïde artritis. Er bestaat dus een een mogelijk verband tussen HDL en immuniteit. 

De  Voedingsstoffen Uitgebreid 28 Test meet ook vitamine D. Er is sterk bewijs dat vitamine D een rol speelt in het immuunsysteem, oftewel de weerstand. De omzetting naar de actieve vorm van vitamine D in de witte bloedcellen zorgt voor zogenaamde ‘cellulaire immuniteit’. Dit proces wordt in werking gezet door het stimuleren van de productie van een antimicrobieel eiwit, dat bacteriën onschadelijk maakt.

De Magnesium status wordt ook gemeten. Ons lichaam bevat ongeveer 21 tot 28 gram magnesium; Met name in ons botweefsel en tanden, spieren, zachte weefsels en lever. Onvoldoende inname van magnesium uit de voeding leidt tot gezondheidsklachten en vergroot de kans op een reeks chronische ziekten waaronder osteoporose, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Deze test geeft een uitgebreid beeld van de belangrijkste systemen in jouw lichaam, die tezamen zorgen voor een sterk immuunsysteem. 

Vitamines en mineralen

Vitaminetekorten komen vaak voor en kunnen voor vermoeidheid zorgen; niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. 

Bloedsuiker

Lukt het jouw lichaam om je bloedsuikerspiegel goed te reguleren? Wij meten met deze waarde de gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen maanden.

Ontstekingen en Weerstand

We meten of je ontstekingen of infammatie hebt in je lichaam en of je witte bloedcellen verhoogd zijn door bacterien, virussen of parasieten.

Hormonen

Het schildklierhormoon regelt hoe jouw lichaam energie aanmaakt uit de voeding die je eet. Als je schildklier niet goed werkt, dan werken de energiefabriekjes in jouw lichaam niet goed. 

Bij mannen testen we testosteron, bij vrouwen 3 hormonen uit de cyclus. Een te laag hormoonniveau kan bijdragen aan fysieke en mentale vermoeidheid.

Bloedarmoede

Lukt het jouw lichaam om voldoende zuurstof in je bloed te vervoeren ? Heb je wellicht ijzertekorten?

Lever en cholesterol

Check of je lever het zwaar heeft. Je cholesterol geeft ons een beeld van je algemene gezondheid.

Jouw pakket: de Optimaal Test

Met de Optimaal Test ontdek je de stand van de belangrijkste voedingsstoffen en lichaamsfuncties die belangrijk zijn voor je energie, fitheid en gezondheid. 

Je waardes en je online intake worden zorgvuldig geanalyseerd door onze medici en therapeuten en voorzien van een persoonlijk voedings- en supplement advies.

Makkelijk uitbreidbaar met andere waardes.

Persoonlijk dashboard om alles bij te houden.